Kennisbanken & Platform’s

  • Ma.ak020 – We voeren de afspraken uit het Maatschappelijk akkoord uit. Dat doen we aan Ma.akbanken: een op maat gemaakt hulpmiddel om samen knersende kwesties innovatief op te lossen. Ma.akbanken gaan over de actualiteit in de stad. Ma.akbanken zijn voor alle Amsterdammers en kunnen door iedereen gestart worden. Door knersende kwesties aan te pakken, maken we nieuwe samenwerkingsvormen of nieuw beleid. Zo werken we aan de punten uit het Maatschappelijk akkoord.
  • LSA Bewoners – Wij geloven in de kracht van de gemeenschap. Want sterke gemeenschappen helpen om ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken het hoofd te bieden. En, een hechte gemeenschap ontstaat niet vanzelf. Er is eigenaarschap nodig, zeggenschap en voldoende plekken om elkaar te ontmoeten. Dat is waar wij ons als Landelijke Samenwerkingsverband Actieve bewoners sterk voor maken. We zetten het belang van de sterke gemeenschap op de kaart én helpen met het scheppen van de voorwaarden die nodig zijn om sterke gemeenschappen te laten bloeien.
  • Movisie – Kennis en Aanpak van sociale vraagstukken
  • Verwey Jonker Instituut – Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar actuele maatschappelijke vraagstukken
  • Buurtwijs – Als ondernemende burger, stadsmaker, buurtontwikkelaar, sociaal ondernemer of community organizer werk je op lokaal niveau aan de leefbaarheid en sociale veiligheid. Iedere dag doe je daarbij waardevolle kennis en ervaringen op over wat wel, of niet werkt. Die inzichten deel je niet altijd met de rest van de wereld.
  • Platform31 – Actieve burgers zijn vaak de aanjagers van verandering en verbeteringen in een wijk of buurt. Waar overheden er maar moeilijk in slagen bewoners te activeren en betrekken, toont communicatie van bewoner-tot-bewoner zich wel effectief. Het is dus belangrijk dat overheden en andere partijen initiatieven van bewoners stimuleren en blijven ondersteunen. Dat vraagt bijvoorbeeld om een responsieve houding van overheden, professionele inzet van participatiemethoden en communicatie, subsidies en beleid dat vriendelijker is voor bewonersinitiatieven.
  • Sociale Vraagstukken
  • Academie van de Stad – Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving

Tips voor aanvullingen regio en landelijk: Socialebasis.amsterdam@gmail.com

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag